Fotokunsten

de schoonheid der gewone dingen

Niets is zo mooi als de lichtval op oude schilderijen. Mijn fotokunsten zijn een eerbetoon aan de oude schildermeesters en aan de gewone dingen in het leven. In mijn fotokunsten speel ik met licht, ik strijk ermee langs potten, pannen, vazen, fruit en groenten of dat ene antieke kopje van oma. Het struinen naar mooie oude spulletjes op rommelmarkten, de verrassingen die bij bekenden van zolder komen, het kweken van mijn eigen groente om op te eten én en te fotograferen. Het doet me beseffen hoe mooi de gewoonste dingen zijn.

Met liefde en aandacht gemaakt

Soms kan ik maanden zoeken naar dat ene onderdeel dat ik heel precies voor me zie maar nog niet heb, de rest van het stilleven staat klaar, wachtend tot het compleet is. Soms stuit ik op iets moois wat me inspireert en langzaam het plaatje in mijn hoofd doet onstaan. Soms komt er bezoek met een taart die gewoonweg te mooi is en te lekker ruikt om niet eerst even te fotograferen.

De zoektocht naar spullen is onderdeel van mijn spel, onderdeel van mijn plezier. Na het struinen is het opnieuw zoeken en puzzelen maar nu ben ik op zoek naar de juiste compositie. Combinaties samenstellen, schuiven, een beetje naar links, een beetje naar achter, hier moet eigenlijk nog iets lichts staan, hier valt te veel schaduw, het licht net iets anders instellen, een prikkertje of stukje tape om iets precies op de juiste plek te krijgen, wachten tot de schemer invalt, een zwevend element toevoegen, wachten tot de bloem uitkomt of totdat de aardbeien hun allermooiste rood laten zien. En dan opeens is er dat gevoel, een tevreden zucht, het gevoel van gezelligheid, nostalgie, thuiskomen en de schoonheid van de gewone dingen die zich van hun mooiste kant laten zien ... klik... die staat erop.

Verkoopinformatie

Mijn fotokunsten worden in beperkte oplage afgedrukt. Koop je een van mijn werken dan zul je het niet zomaar ergens anders tegenkomen. Je haalt dus een echt kunstwerk in huis.

Heb je interesse in mijn Fotokunsten, neem gerust contact op.

Stuur een e-mail

Even voorstellen... De fotograaf

Bianca Neeleman is 34 jaar en woont in het buitengebied van Etten-Leur. Tijdens haar studie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam begon ze haar eigen ontwerpbureau 'GoedGevormd'. In de afgelopen vier jaar heeft ze zich meer en meer toegelegd op fotografie. Maar.. eens een ontwerper altijd een ontwerper. Een toevallig geschoten kiekje, zul je hier niet vinden. Alle foto's zijn zorgvuldig samengesteld, geënsceneerd, gecomposeerd... ontworpen.